miercuri, martie 19

Prezentul



Despre ceea ce lucrez cu mare drag - pictura pe sticla, desen, obiecte artizanale etc. - pot sa spun ca reprezinta o cale de a trai in prezent. De fapt, orice talent din nastere, orice dar pe care il detinem dintotdeauna si care ne umple sufletul, ne implineste - atunci cand este folosit! - , ne aduce mai aproape de cine suntem cu adevarat.
Mai tot timpul gandurile noastre zboara ba in trecut, ba in viitor, rar in prezent. Ba regretam ceva ce a fost sau retraim o bucurie ce a fost, ba planuim viitorul si uneori ducem furculita la nas in loc de gura, prea preocupati fiind de ce va fi.
Si acest iures duce la un ultim moment in care nu mai poti planui viitorul, pentru ca esti pe prag.
Pledoaria pentru a trai in prezent se regaseste azi in majoritatea cartilor de dezvoltare personala si pe buzele majoritatii celor cu mintea si inima deschise si treze. De ce? Pentru ca atunci cand traiesti in prezent se rearanjeaza fluxul vietii. Mintea nu mai intervine in calea menirii tale. Dpdv cuantic este clar ca obiectul observat exista intr-un anume fel in functie de observator. In acest sens puteti cauta documentarul "In the rabbit hole", continuare la celebrul "Secretul".
Un artist traieste in prezent cand exprima talentul sau .. la fel cum bunica de demult se dedica tesutului, distilandu-si astfel gandurile - in mod inconstient - si fiind acolo, prezenta pentru covorul minunat.
Si, apropos de talent: nu este nevoie sa fii un maaaare talent :). Important e sa te simti fericit cand il folosesti! Sau poate sa nu fie un talent, ci orice activitate care te implineste la modul profund.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu